martes, 20 de enero de 2015

PROCEDIMENTS TÀCTICS COL.LECTIUS (DEFENSA)

  • Canvi d’oponent

Actuació de dos defensors per a controlar a dos oponents que han canviat la seua situació entre ells, sense deformar el sistema defensiu. Els defensors sempre han d’estar en la mateixa línia defensiva. Quan un dels oponents està en posssessió del baló, decidirà la realització del canvi el defensor de l’oponent que no té baló, mentrestant l’oponent directe al portador del baló no farà mai un canvi d’oponent (jugador amb
baló és primordial).
Quan es realitze lluny de la porteria i no supose un perill imminent el canvi d’oponent es podrà realitzar sense apropament dels defensors.


  • Lliscament

Actuació defensiva que consistix que un defensor es desplaça per darrere d’un company per a neutralitzar una acció atacant, sense que existisca un canvi d’oponent. S’utilitzarà quan els defensor estan en distinta
línia o escalonats, en casos ja acordats per estratègia defensiva o finalment quan siga una situació  d’emergència.


  • Contrabloqueig

Actuació defensiva per a contrarestar una acció de bloqueig efectuada per l’equip atacant. En la pràctica és un canvi d’oponent, amb al particularitat que un dels defensors (bloquejat) té més dificultat per aconseguir la situació eficaç de control del seu oponent. La forma d’actuar és la d’intentar posar al bloquejador i al bloquejat a la mateixa alçada i realitzar un canvi d’oponent. Per això el defensor del bloquejador avisa al bloquejat i acompanya el bloquejador espentant-lo fins l’alçada del bloquejat; el bloquejat al ser avisat dona una passa enterra i facilita el canvi d’oponent i de responsabilitat.


  • Contraatac

El contraatac és, en la seua concepció més elemental, el pas de la defensa a l’atac de forma ràpida i sorpressiva. El contraatac s’inicia quan el contrari deixa d’estar en possessió del baló, i continua fins que la defensa contrari estiga organitzada i en equilibri amb l’atac. L’objectiu principal és l’ocupació d’espais de llançament el més ràpid possible, abans que la defensa s’organitze.
Dos tipus:
- contraatac directe: passada directa del porter o company a un jugador que s’ha avançat a la defensa i guanya la porteria amb poca oposició. Podríem establir un màxim de dos o tres passades.
- Contraatac amb suport: defensa organitzant-se, l’equip atacant apropa el baló a la porteria contraria passant-se’l entre els jugadors fins trobar un espai de llançament lliure .

No hay comentarios:

Publicar un comentario